Doelgroep

Preventieve gezondheidszorg is er voor alle mensen die nog geen gezondheidsklachten hebben maar die graag advies willen om de rest van hun leven zo gezond mogelijk te kunnen blijven.

Holistische geneeskunde, in combinatie met klassieke geneeskunde is er voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren en daarbij deskundige begeleiding en advies wil. Daarvoor is het nodig dat je bereid bent om naar de echte oorzaak van je klachten te kijken en dat je bereid bent om waar nodig aanpassingen te doen aan bijvoorbeeld je eetpatroon, je leefstijl, je werkomgeving, beperkende gedachtenpatronen,… Tevens is het noodzakelijk dat je het herstelritme van je lichaam wil respecteren, want dat heeft soms wat tijd nodig om te herstellen.

Holistische geneeskunde kan zowel aangewend worden bij acute als bij chronische klachten.

VOOR WIE IS DEZE AANPAK GESCHIKT?
  • Voor mensen die hun gezondheid (terug) in eigen handen willen nemen.
  • Mensen die hun klachten/ problemen willen omzetten in leerkansen (klachten zien als mogelijkheid om te groeien in bewustzijn).
  • Mensen die bereid zijn om de echte oorzaak van het probleem aan te pakken in plaats van symptomen te onderdrukken.
  • Mensen die het zelfgenezend vermogen van hun eigen lichaam (terug) willen aanspreken.  Hiervoor is het vaak nodig om leefstijlaanpassingen te doen en is er vaak een grondige zoektocht nodig naar welke factoren (mentaal, emotioneel, fysiek,…) het zelfgenezend vermogen blokkeren.  Dit is niet altijd een makkelijke weg.  Geen snelle weg om symptomen te verlichten (onderdrukken).  Het is een weg die leidt naar zelfkennis, ontwikkeling in bewustzijn, connectie met je echte zelf, met de natuur en de mensen rondom jou.
  • Deze mensen wil ik graag mee begeleiden.  Ik wil ze graag ondersteunen bij het bewandelen van deze boeiende weg.  Ik kan echter de weg niet voor hen gaan.  Een stevige dosis motivatie en doorzettingsvermogen is dus vereist.  Maar laat je niet afschrikken…. Het loont ZO de moeite!!
  • Er kunnen geen individuele consulten voor nieuwe cliënten meer geboekt worden maar ik verwijs je heel graag door naar mijn lessenreeks ‘Ik ben mijn eigen dokter’, waarin ik je alle belangrijke tools, vaardigheden en kennis aanreik om je gezondheid opnieuw in eigen handen te nemen en jouw eigen lichaam als je beste dokter te leren gebruiken. De volgende lessenreeks zal plaatsvinden in het najaar van 2023.

Praktijk Salutem © 2024 Alle rechten voorbehouden.