Ik ben mijn eigen dokter

It’s time!! Mijn nieuwe traject is er!!!!

Wil je ook graag leren hoe je jouw gezondheid terug in eigen handen kan nemen?

Wil je ook graag leren luisteren en gehoor geven aan de signalen van jouw lichaam?

Wil je graag steeds meer je eigen dokter zijn, en daarvoor de juiste handvaten aangereikt krijgen?

Dit traject is er voor iedereen die bereid is zijn/haar gezondheid in eigen handen te nemen en daarbij duidelijke structuur, belangrijke vaardigheden en nuttige tools wil krijgen.

Medische voorkennis is niet vereist, openstaan voor nieuwe mogelijkheden en bereidheid om zelf verantwoordelijkheid te nemen wel!!

 

Ik ben een klassiek geschoold arts, werkte 10 jaar met veel enthousiasme in 2 fijne huisartsenpraktijken. Eind 2017 maakte ik de overstap naar een holistische praktijk en sinds 2019 heb ik, samen met mijn man Jonathan, mijn eigen praktijk waarin ik het beste van de 2 werelden combineer. De kunst is om de juiste vorm op het juiste moment in te zetten.

 

Vanuit ervaringen bij mezelf, mijn gezin en bij vele patiënten weet ik dat je pas echt gezond kan zijn als je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en daar ook echt gaat naar handelen! Dit mocht ik zo krachtig in mijn eigen leven ervaren! Omdat ik weet dat ik dat niet voor jou kan doen maar dat ik je wel belangrijke tools, vaardigheden en kennis kan aanreiken om dit zelf te doen en omdat ik deze kennis toegankelijk wil maken voor iedereen die hier ook naar verlangt, ontwikkelde ik met veel enthousiasme het traject ‘Ik ben mijn eigen dokter’.

 

In mijn zijn en in mijn werk combineer ik deskundige kennis die ik op een eenvoudige, heldere en toepasbare manier deel met een warme, liefdevolle en menselijke benadering vanuit mijn hart. Deze combinatie geeft jou de mogelijkheid om de kracht en het vertrouwen in jezelf te (her)vinden om stap voor stap te groeien naar de beste versie van jezelf. Je voelt als het ware jouw eigen smeulende vuurtje aanwakkeren en vindt je kracht (terug) om je gezondheid en je leven naar een hoger level te brengen. Mensen inspireren om hun eigen kracht en vuur terug aan te wakkeren en te versterken is het liefste wat ik doe! En dat wil ik graag ook voor jou betekenen!!

 

 

De lancering van mijn traject ‘Ik ben mijn eigen dokter’ in de herfst was echt ongelooflijk!! Wat een prachtige feedback mocht ik ontvangen van de deelnemers! Zowel live als online konden mensen enorm veel bijleren over hoe ze steeds meer hun eigen dokter kunnen zijn.

Begin maart starten de nieuwe reeksen, zowel live als online. Alle praktische informatie vind je onder dit filmpje!

 

 

Praktische informatie

Live lessen op zaterdag

 • 10u-12u15 (15 minuten pauze)
 • 4/3, 18/3, 1/4, 22/4, online vragenmoment dinsdag 2/05 19-20u, laatste les afsluitende receptie/netwerkmoment
 • Notitieboek en balpen ‘Ik ben mijn eigen dokter’
 • Max. 25 deelnemers
 • 320 euro exclusief BTW (387, 20 euro inclusief BTW)
 • Opname van de online lessen ter beschikking om te herbekijken gedurende 1 jaar
 • wekelijkse inspiratiemail

 

Live lessen op vrijdag

 • 10u-12u15 (15 minuten pauze)
 • 3/3, 17/3, 31/3, 21/4, online vragenmoment dinsdag 2/05 19-20u, laatste les afsluitende receptie/ netwerkmoment
 • Notitieboek en balpen ‘Ik ben mijn eigen dokter’
 • Max. 25 deelnemers
 • 320 euro exclusief BTW (387, 20 euro inclusief BTW)
 • opname van de online lessen ter beschikking om te herbekijken gedurende 1 jaar
 • wekelijkse inspiratiemail

Online lessen op dinsdagavond

 • 19u-21u
 • 7/3, 21/3, 4/4, 25/4, online vragenmoment dinsdag 2/05 19-20u
 • notitieboek en balpen ‘Ik ben mijn eigen dokter’
 • opname van de lessen ter beschikking om te herbekijken gedurende 1 jaar
 • wekelijkse inspiratiemail
 • 240 Euro excl BTW (290,40 inclusief BTW)

 

Inschrijven kan via mail naar onthaal@praktijksalutem.be. Als je bijkomende vragen hebt of je afvraagt of deze lessenreeks iets voor jou is mag je ook mailen.

Betalen kan via overschrijving op BE 48 0682 4801 9327 met vermelding van je naam en welke reeks je wil volgen

 

Wat een mooie feedback mocht ik ontvangen van de deelnemers! Geniet mee van een greep uit de mooie feedback:

 

To be continued! Prachtig en inspirerend om ons in onze eigen kracht te plaatsen op ons gezonde pad en onze eigen verantwoordelijkheid te kunnen en mogen nemen. Duidelijk, overzichtelijke en krachtige basis! Ik hoop met een groepje verder jouw opleiding te kunnen integreren en er een way of life van te maken!

Barbara Deconick, magic of nature coach bij Ontmoetingsnest vzw

 

Ik vond de lessen geweldig, alle informatie is heel duidelijk en het maakt me nieuwsgierig om verder een aantal technieken te gaan opzoeken maar ik vind het vooral superbelangrijk dat je ons zo ondersteunt en in onze kracht zet. Je leerde ons dat de ‘power’ in onszelf zit. Super dankbaar dat ik erbij was!

Carolina Mojica

 

Vooreerst heel erg bedankt voor deze geweldige lessen! De manier waarop je het brengt is zeer aangenaam, zo toegankelijk waardoor er een zeer fijne sfeer aanwezig is. Proficiat! Ik ben zeer blij dat ik mezelf dit cadeautje gegeven heb! Inhoudelijk waren wel wat zaken die voor mij reeds gekend waren maar dat was ergens ook wel fijn. Herhaling is sowieso eens goed. En de manier waarop je het bracht was heel erg verhelderend.

Carla Belon, psychologe

 

Zeer aangename lessenreeks waarin ik de basis van gezondheid in kaart heb kunnen brengen. Ik wist al veel maar het was opportuun om er structuur in te krijgen en een duidelijk kader wat de basis(prioriteiten) is/zijn. Is met andere woorden relevant voor personen die de eerste stappen zetten richting ‘gezondheid in eigen handen nemen/eigen dokter zijn’ als voor wie al verder zit. Het geeft me ook een bepaalde rust nu!

Emma Gelaude

 

Ik heb genoten van de lessenreeks, telkens opnieuw! Gegeven door een enthousiaste dokter in verstaanbare taal, dankjewel, top!!! De lessenreeks heeft me nog bewuster gemaakt over hoe we met de teugels die we hebben of aangereikt krijgen onszelf tot op een bepaalde hoogte kunnen behelpen en veel erger kunnen voorkomen. Ik probeer hierover te lezen (wat niet altijd lukt) en vooral podcasts te beluisteren en kreeg nogmaals bevestiging. Ik ben nog bewuster bezig met af en toe een kleine of grote zonde 😉 Naast de kennis die we meekregen was het voor mij ook super om dit life in groep te doen, het is zo’n meerwaarde. Ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen en hoop in de toekomst een vervolg op deze lessenreeks te kunnen volgen.

Katrien De Baets

 

 

 

 

 

 

Praktijk Salutem © 2023 Alle rechten voorbehouden.