Ik ben mijn eigen dokter

Wil je ook graag leren hoe je jouw gezondheid terug in eigen handen kan nemen?

Wil je ook graag leren luisteren en gehoor geven aan de signalen van jouw lichaam?

Wil je graag steeds meer je eigen dokter zijn, en daarvoor de juiste handvaten aangereikt krijgen?

Dit traject is er voor iedereen die bereid is zijn/haar gezondheid in eigen handen te nemen en daarbij duidelijke structuur, belangrijke vaardigheden en nuttige tools wil krijgen.

Medische voorkennis is niet vereist, openstaan voor nieuwe mogelijkheden en bereidheid om zelf verantwoordelijkheid te nemen wel!!

 

Ik ben een klassiek geschoold arts, werkte 10 jaar met veel enthousiasme in 2 fijne huisartsenpraktijken. Eind 2017 maakte ik de overstap naar een holistische praktijk en sinds 2019 heb ik, samen met mijn man Jonathan, mijn eigen praktijk waarin ik het beste van de 2 werelden combineer. De kunst is om de juiste vorm op het juiste moment in te zetten.

 

Vanuit ervaringen bij mezelf, mijn gezin en bij vele patiënten weet ik dat je pas echt gezond kan zijn als je leert luisteren naar de signalen van je lichaam en daar ook echt gaat naar handelen! Dit mocht ik zo krachtig in mijn eigen leven ervaren! Omdat ik weet dat ik dat niet voor jou kan doen maar dat ik je wel belangrijke tools, vaardigheden en kennis kan aanreiken om dit zelf te doen en omdat ik deze kennis toegankelijk wil maken voor iedereen die hier ook naar verlangt, ontwikkelde ik met veel enthousiasme het traject ‘Ik ben mijn eigen dokter’.

 

In mijn zijn en in mijn werk combineer ik deskundige kennis die ik op een eenvoudige, heldere en toepasbare manier deel met een warme, liefdevolle en menselijke benadering vanuit mijn hart. Deze combinatie geeft jou de mogelijkheid om de kracht en het vertrouwen in jezelf te (her)vinden om stap voor stap te groeien naar de beste versie van jezelf. Je voelt als het ware jouw eigen smeulende vuurtje aanwakkeren en vindt je kracht (terug) om je gezondheid en je leven naar een hoger level te brengen. Mensen inspireren om hun eigen kracht en vuur terug aan te wakkeren en te versterken is het liefste wat ik doe! En dat wil ik graag ook voor jou betekenen!!

 

De lancering van mijn traject ‘Ik ben mijn eigen dokter’ in de herfst van 2022 was echt ongelooflijk!! Ook de trajecten in het voorjaar van 2023 waren heel verrijkend. De deelnemers maar ook ikzelf leerden opnieuw heel wat bij! Wat een prachtige feedback mocht ik ontvangen van de deelnemers! Zowel live als online konden mensen enorm veel bijleren over hoe ze steeds meer hun eigen dokter kunnen zijn.

Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer er een nieuwe reeks ingepland wordt!  To be continued!

Praktische informatie

Online lessen op donderdagavond 

  • 19u-21u
  • via zoom
  • Notitieboek en balpen ‘Ik ben mijn eigen dokter’
  • opname van de lessen ter beschikking om te herbekijken gedurende 1 jaar (via Teachable-platform)
  • 240 Euro excl BTW (290,40 inclusief BTW)

 

Inschrijven kan via mail naar onthaal@praktijksalutem.be. Als je bijkomende vragen hebt of je afvraagt of deze lessenreeks iets voor jou is mag je ook mailen.

Betalen kan via overschrijving op BE 48 0682 4801 9327 met vermelding van je naam.

 

 

Wat een mooie feedback mocht ik ontvangen van de deelnemers! Geniet mee van een greep uit de mooie feedback:

 

Barbele Kindt “compagnon de route”

 

Ik heb het geluk dokter  Aline De Pelsemaeker van nabij te mogen kennen.  Ik mocht haar ook al in verschillende gezondheids’kwesties’ in gezin en familie ervaren als arts, waarvoor ik enorme dankbaarheid voel 🙏Aline weet als geen ander de brug te bouwen tussen de reguliere  en de natuurlijke geneeskunde waarbij ze heel goed de grenzen van beide aanvoelt en weet te overstijgen en combineren.  Hierbij stelt ze jou als mens in je totale zijn centraal.

Wat ik ook enorm waardeer in Aline is de rust en het vertrouwen dat ze weet over te brengen.  En haar steeds heldere en duidelijke uitleg.  Waarbinnen ze ook haar verantwoordelijkheid als arts in handen neemt.  Tegelijkertijd weet ze jou in beweging te brengen om je eigen gezondheid echt in handen te nemen. 

Een hele bloemlezing.  Iets wat ik niet vaak doe.  Maar deze is vanuit en met heel mijn hart. Ik weet dat Aline haar inbreng, invloed en waarde in het genezingsproces van anderen heel vaak sterk onderschat.  Omdat haar ‘zijn’ en begeleiding zo sterk is in zijn eenvoud.  Dat is haar ‘ik ben mijn eigen dokter’-traject ook.  En dat beveel ik dan ook heel graag en heel warm aan.   

Dankjewel Aline voor alles wat je al voor mij, mijn gezin en mijn familie hebt betekent. 💚🙏😇. Ontvang dit maar ‘gewoon’ ☺️barbele”

 

Barbara Deconick, magic of nature coach bij Ontmoetingsnest vzw

 

Ik vond de lessen geweldig, alle informatie is heel duidelijk en het maakt me nieuwsgierig om verder een aantal technieken te gaan opzoeken maar ik vind het vooral superbelangrijk dat je ons zo ondersteunt en in onze kracht zet. Je leerde ons dat de ‘power’ in onszelf zit. Super dankbaar dat ik erbij was!

 

Carolina Mojica

 

Vooreerst heel erg bedankt voor deze geweldige lessen! De manier waarop je het brengt is zeer aangenaam, zo toegankelijk waardoor er een zeer fijne sfeer aanwezig is. Proficiat! Ik ben zeer blij dat ik mezelf dit cadeautje gegeven heb! Inhoudelijk waren wel wat zaken die voor mij reeds gekend waren maar dat was ergens ook wel fijn. Herhaling is sowieso eens goed. En de manier waarop je het bracht was heel erg verhelderend.

 

Carla Belon, psychologe

 

Zeer aangename lessenreeks waarin ik de basis van gezondheid in kaart heb kunnen brengen. Ik wist al veel maar het was opportuun om er structuur in te krijgen en een duidelijk kader wat de basis(prioriteiten) is/zijn. Is met andere woorden relevant voor personen die de eerste stappen zetten richting ‘gezondheid in eigen handen nemen/eigen dokter zijn’ als voor wie al verder zit. Het geeft me ook een bepaalde rust nu!

 

Emma Gelaude

 

Ik heb genoten van de lessenreeks, telkens opnieuw! Gegeven door een enthousiaste dokter in verstaanbare taal, dankjewel, top!!! De lessenreeks heeft me nog bewuster gemaakt over hoe we met de teugels die we hebben of aangereikt krijgen onszelf tot op een bepaalde hoogte kunnen behelpen en veel erger kunnen voorkomen. Ik probeer hierover te lezen (wat niet altijd lukt) en vooral podcasts te beluisteren en kreeg nogmaals bevestiging. Ik ben nog bewuster bezig met af en toe een kleine of grote zonde 😉 Naast de kennis die we meekregen was het voor mij ook super om dit life in groep te doen, het is zo’n meerwaarde. Ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen en hoop in de toekomst een vervolg op deze lessenreeks te kunnen volgen.

 

Katrien De Baets

 

Veelzijdig aanbod, mooi gepresenteerd, veel duiding en vrijgevig met informatie.  De cursus is mooi samengesteld, mooie quotes.  Voor mij was het belangrijk om hier live te zijn, onder mekaar, echt contact.  Dank voor de vriendelijkheid, gastvrijheid.  Veel en vooral authenticiteit, dat doet deugd!

 

Nele Van Cleemput

 

Goede cursus, je doet het met liefde!  Aline komt heel oprecht, spontaan en echt over.  Ze is zichzelf en durf ook praten vanuit haar eigen moeilijkheden, hindernissen.  Dat zorgt voor herkenning in ons eigen leven.  Voor een kennismaking met holistische geneeskunde, vind ik het heel leerrijk en ook toepasbaar in het dagelijks leven. 

 

Annelore Verhelst

 

Ik vond het superboeiend, heel blij dat ik erbij was!  Ik voel me zo blij worden van dit!  Holistisch kijken naar de mens, de wereld.  Ik voel dat ik dat ook verder wil uitdragen!  Zeer boeiende lessen, tal van nieuwe inzichten!  Veel nuttige informatie in deze vier lessen. 

 

Lies Vierendeels

 

Een cursus die iedereen zou mogen volgen om bewuster bezig te zijn met de gezondheid.  De handvaten en inzichten kunnen echt wel verschillende patronen die ziekmakend zijn transformeren.  Het geeft een bredere kijk op alle niveaus waar onze gezondheid en lichaam op gebaseerd is.  Dankbaar voor zoveel wijsheid, kennis, ervaring, deskundigheid en vooral puurheid!!

 

Anoniem

 

Het volgen van deze opleiding heeft me wakker geschud en de moed gegeven om ‘nu’ aan de slag te gaan met wat ik allemaal al lang weet en ken.  Een aantal nieuwe inzichten!  Dank voor jouw enthousiasme!  Je gaf me de ‘goesting’ om eens een selfscan te doen en te beslissen dat ik echt eens voor mezelf moet zorgen!

 

Tania Willocq

 

Wat een fijne lessenreeks!  Ik ben super dankbaar dat een holistische arts haar kennis wil delen.  Deze basis is gewoon een must en kan zowel voor jezelf als voor iedereen die je lief is een aanzet zijn om met deze kennis aan de slag te gaan.  Met heel eenvoudige tips, adviezen kan iedereen meteen aan de slag.  Je kiest als beginner wat bij jou past of je vult als niet-beginner je kennis verder aan.  Levenslang leren over gezondheid is zalig!  Sterker nog, deze lessenreeks zou als basispakket in het onderwijs niet misstaan!! 

 

Micheline Verschelden

 

De lessen vond ik aangenaam om te volgen.  Vooraf even de inhoud van de lessen zien was wel interessant!  De lessen zelf gaven duidelijkheid om tot het besef te komen dat er iets moet (veranderd) verdiept worden en gaven een mogelijkheid mee om daaraan te werken.  De manier waarop u de lessen gaf, spraken me ook sterk aan omdat er niet boven de hoofden gepraat wordt, maar in eenvoudige bewoording en uit het leven gegrepen.  Ik zal er nog dikwijls op terugkijken!

 

Anoniem

 

Ik vind u een lieve vrouw, die vlot, op een eenvoudige manier en verstaanbaar alles hebt uitgelegd zodat we aan de slag kunnen met deze informatie. Dat u meer mensen wil bewust maken dat het meer is dan een pilletje en een zalfje voor te schrijven  en om ons gezond te houden.  Ik volg altijd mijn gevoel en zo ben ik bij u terecht  gekomen, om nu met de informatie aan de slag te gaan  voor mezelf. Ik wens u het  allerbeste in uw  ondernemerschap om mensen bewuster te leven naar een gezonder en beter leven!!

 

Carine

To be continued! Prachtig en inspirerend om ons in onze eigen kracht te plaatsen op ons gezonde pad en onze eigen verantwoordelijkheid te kunnen en mogen nemen. Duidelijk, overzichtelijke en krachtige basis! Ik hoop met een groepje verder jouw opleiding te kunnen integreren en er een way of life van te maken!

 

 

 

 

 

 

Subscribe to our e-mail list and stay up-to-date with all our news.
[mc4wp_form id=\”294\”]

Praktijk Salutem © 2024 Alle rechten voorbehouden.