Ons team

Dr. Aline De Pelsemaeker

 

Dr. Aline De Pelsemaeker (°1982) studeerde Geneeskunde aan de UGent. In 2009 studeerde ze af als huisarts.

Ze werkte van 2009 tot 2017 als huisarts in Lochristi . Ze is getrouwd met Jonathan De Kegel en samen hebben ze 2 kindjes, Marie (°2013) en Louis (°2015).

Sinds de geboorte van haar kindjes kreeg ze steeds meer interesse in natuurlijke en holistische geneeskunde.

Ze is zelf het levende bewijs dat je lichaam, geest en ziel door middel van de holistische aanpak kunnen herstellen en helen.

In de holistische geneeskunde zien we de mens als een geheel waarin lichaam, geest en ziel niet los van elkaar kunnen bestaan en elkaar continu beïnvloeden.

Ze vindt het heel fijn om gemotiveerde mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Soms zijn daar kleine aanpassingen voor nodig, soms is het een langere zoektocht. Ze wil samen met jou op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor je probleem, ze zal hierbij gebruik maken van zowel de holistische als de klassieke geneeskunde.

Ze werkt daarbij met voedingsadvies, leefstijladvies, natuurlijke supplementen, biopunctuur, etc. Ze verwijst indien nodig door naar andere therapeuten zoals bijvoorbeeld coaches of osteopaten. Indien nodig ook naar de “klassieke” geneeskunde, omdat ze heel sterk gelooft dat elke vorm van geneeskunde zijn waarde heeft als het voor de juiste indicatie gebruikt wordt.

Ze volgt continu verdere opleidingen om de behandelmogelijkheden steeds verder uit te breiden. Ze volgt momenteel een intensieve opleiding orthomoleculaire geneeskunde en homeopathie.

Jonathan De Kegel

 

Jonathan De Kegel is ergotherapeut en bachelor psychiatrisch verpleegkundige. Hij werkte gedurende 16 jaar als psychiatrisch verpleegkundige in het Psychiatrisch centrum Dr. Guislain.

Hij heeft ook steeds meer interesse in de preventieve, natuurlijke en holistische aanpak van gezondheidsproblemen. Hij is sterk geïnteresseerd in het effect van gezonde voeding, mentaal welbevinden en sport op gezondheid.

Hij is bewegingscoach en biedt sportbegeleiding aan op maat van de cliënt.  Vanuit zijn ergotherapeutische/ verpleegkundige vakkennis kan hij specifiek werken aan de noden van de cliënt.  De bedoeling is, om op een laagdrempelige manier, de cliënt warm te maken om regelmatig en met ‘goesting’ te bewegen.  Hij werkt hoofdzakelijk via algemene spierversterkende en  krachtgerichte oefeningen om zo de dagdagelijkse activiteiten van het leven (ADL) vlotter te laten verlopen. Hij geeft veel aandacht aan de juiste techniek en houding tijdens het uitvoeren van de oefeningen, welke enerzijds heel belangrijk zijn om blessures te voorkomen (zowel tijdens het sporten als in het dagelijkse leven) en anderzijds om progressie te boeken.

Via een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt er onderling bekeken welke de persoonlijke voorkeuren en interesses van de cliënt zijn.  Er wordt gewerkt in sessies van 60 minuten; individuele begeleiding of 2-1 begeleiding.  Dit werkt sowieso efficiënter dan groepstrainingen.  De workouts vinden plaats in de sportruimte van praktijk Salutem, op locatie of bij u thuis (binnen straal van 10 km)!  Hopelijk tot gauw!

Prijzen:

– 50 euro / uur p.p. enkele beurt

– 450 euro /10 sessies van 60 min

– Duo 80 euro / uur enkele beurt

– 720 euro / 10 duo sessies van 60 min

BELANGRIJK!  Indien u uw sessie wenst te annuleren of te verplaatsen, dient u dit ten laatse 48u voorafgaand aan de afspraak te doen.  Zoniet wordt er een halve sessie aangerekend (25 euro p.p. enkele beurt of 40 euro duosessie).

Oriana Castelli

 

Oriana studeerde handelswetenschappen aan de EHSAL in Brussel en studeerde af in 2006. Tijdens de studentenjaren op kot kwamen de kilo’s er gemakkelijk bij en voelde ze zich steeds minder fit worden. Toen haar mama, die verpleegster was, in diezelfde periode ayurveda (eeuwenoude traditionele Indische geneeskunde) ontdekte en introduceerde in het gezin, voelde Oriana zich op enkele weken een stuk energieker, ze verloor gemakkelijk enkele ‘studentenkilo’s. Tijdens die zomervakantie stond ze zonder probleem om 6u ’s ochtends op om met de fiets naar haar vakantiejob te gaan, in plaats van zo lang mogelijk te slapen en de auto te nemen   Dit was voor haar een eye-opener en het begin van een steeds groeiende passie voor voeding, levensstijl en gezondheid.

Ze heeft in de financiële en privésector gewerkt maar schoolde zich daarnaast bij in voedingsleer en volgde een opleiding tot coach. Hoe meer ze bijleert, hoe meer ze verder wil leren. Ze blijft zich bijscholen en volgt momenteel een opleiding tot kpni-therapeut en een verdiepingsopleiding als coach.

Oriana wil vanuit haar kennis en persoonlijke ervaring patiënten begeleiden en ondersteunen naar een gezonde levensstijl. Ze gelooft dat de sleutel tot succes voor iedereen anders is en zet daarom sterk in op een persoonlijke aanpak ‘op maat’. Dit met wél éénzelfde resultaat voor ogen: een duurzame verandering naar een gezonde levensstijl, vol energie.

Praktijk Salutem © 2020 Alle rechten voorbehouden.