Ons team

Dr. Aline De Pelsemaeker

 

Dr. Aline De Pelsemaeker (°1982) studeerde Geneeskunde aan de UGent. In 2009 studeerde ze af als huisarts.

Ze werkte van 2009 tot 2017 als huisarts in Lochristi . Ze is getrouwd met Jonathan De Kegel en samen hebben ze 2 kindjes, Marie (°2013) en Louis (°2015).

Sinds de geboorte van haar kindjes kreeg ze steeds meer interesse in natuurlijke en holistische geneeskunde.

Ze is zelf het levende bewijs dat je lichaam, geest en ziel door middel van de holistische aanpak kunnen herstellen en helen.

In de holistische geneeskunde zien we de mens als een geheel waarin lichaam, geest en ziel niet los van elkaar kunnen bestaan en elkaar continu beïnvloeden.

Ze vindt het heel fijn om gemotiveerde mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Soms zijn daar kleine aanpassingen voor nodig, soms is het een langere zoektocht. Ze wil samen met jou op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor je probleem, ze zal hierbij gebruik maken van zowel de holistische als de klassieke geneeskunde.

Ze werkt daarbij met voedingsadvies, leefstijladvies, natuurlijke supplementen, biopunctuur, etc. Ze verwijst indien nodig door naar andere therapeuten zoals bijvoorbeeld coaches of osteopaten. Indien nodig ook naar de “klassieke” geneeskunde, omdat ze heel sterk gelooft dat elke vorm van geneeskunde zijn waarde heeft als het voor de juiste indicatie gebruikt wordt.

Ze volgt continu verdere opleidingen om de behandelmogelijkheden steeds verder uit te breiden.

In de toekomst zal ze zich hoofdzakelijk toeleggen op een holistische aanpak van burn-out en energieproblemen.

Jonathan De Kegel

 

Jonathan De Kegel is ergotherapeut en bachelor psychiatrisch verpleegkundige. Hij werkte gedurende 16 jaar als psychiatrisch verpleegkundige in het Psychiatrisch centrum Dr. Guislain.

Hij heeft ook steeds meer interesse in de preventieve, natuurlijke en holistische aanpak van gezondheidsproblemen. Hij is sterk geïnteresseerd in het effect van gezonde voeding, mentaal welbevinden en sport op gezondheid.

Hij is bewegingscoach en biedt sportbegeleiding aan op maat.  Vanuit zijn ergotherapeutische/ verpleegkundige vakkennis kan hij specifiek werken aan de noden van de cliënt.  De bedoeling is, om op een laagdrempelige manier, de cliënt warm te maken om regelmatig en met ‘goesting’ te bewegen.

Hij werkt hoofdzakelijk via algemene spierversterkende en  krachtgerichte oefeningen om zo sterker en energieker te worden.

Hij weet op een luchtige, enthousiaste en toegankelijke manier zijn cliënten te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.

Hij geeft veel aandacht aan de juiste techniek en houding tijdens het uitvoeren van de oefeningen, welke enerzijds heel belangrijk zijn om blessures te voorkomen (zowel tijdens het sporten als in het dagelijkse leven) en anderzijds om progressie te boeken.

Tijdens de eerste ontmoeting wordt er onderling bekeken welke de persoonlijke voorkeuren en interesses van de cliënt zijn.  Er wordt gewerkt in sessies van 30 of 60 minuten; individuele begeleiding of duobegeleiding.  Dit werkt sowieso efficiënter dan groepstrainingen.  De workouts vinden plaats in de sportruimte van praktijk Salutem.  Hopelijk tot gauw!

Prijzen:

– 50 euro (sessie van 1 uur)  of 30 euro (sessie van 30 min.)

– 450 euro (10 sessies van 60 min.)  of   270 euro (10 sessie van 30 min.)

– 80 euro (duo sessie van 1 uur)

– 720 euro (10 duo sessies van 60 min)

BELANGRIJK!  Indien u uw sessie wenst te annuleren of te verplaatsen, dient u dit ten laatse 48u voorafgaand aan de afspraak te doen.  Zoniet wordt er een halve sessie aangerekend.

Praktijk Salutem © 2021 Alle rechten voorbehouden.