Ons team

Dr. Aline De Pelsemaeker

 

Dr. Aline De Pelsemaeker (°1982) studeerde Geneeskunde aan de UGent. In 2009 studeerde ze af als huisarts.

Ze werkte van 2009 tot 2017 als huisarts in Lochristi . Ze is getrouwd met Jonathan De Kegel en samen hebben ze 2 kindjes, Marie (°2013) en Louis (°2015).

Sinds de geboorte van haar kindjes kreeg ze steeds meer interesse in natuurlijke en holistische geneeskunde.

Ze is zelf het levende bewijs dat je lichaam, geest en ziel door middel van de holistische aanpak kunnen herstellen en helen.

In de holistische geneeskunde zien we de mens als een geheel waarin lichaam, geest en ziel niet los van elkaar kunnen bestaan en elkaar continu beïnvloeden.

Van 2018 tot heden werkte ze voornamelijk als holistisch arts. Ze weet dat de holistische geneeskunde en de klassieke geneeskunde allebei waardevol zijn en dat het belangrijk is om de juiste vorm te gebruiken op het juiste moment. Daarom wil ze nog beter inzetten op het bouwen van bruggen tussen beide vormen van geneeskunde.

Ze vindt het heel fijn om gemotiveerde mensen te begeleiden in hun zoektocht naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Soms zijn daar kleine aanpassingen voor nodig, soms is het een langere zoektocht. Om deze kennis, vaardigheden en tools met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen heeft ze beslist om dit door te geven via haar lessenreeks ‘Ik ben mijn eigen dokter’.

Jonathan De Kegel

 

Jonathan De Kegel is ergotherapeut en bachelor psychiatrisch verpleegkundige. Hij werkte gedurende 16 jaar als psychiatrisch verpleegkundige in het Psychiatrisch centrum Dr. Guislain.

Hij heeft ook steeds meer interesse in de preventieve, natuurlijke en holistische aanpak van gezondheidsproblemen. Hij is sterk geïnteresseerd in het effect van gezonde voeding, mentaal welbevinden en sport op gezondheid.

Hij is bewegingscoach en biedt sportbegeleiding aan op maat.  Vanuit zijn ergotherapeutische/ verpleegkundige vakkennis kan hij specifiek werken aan de noden van de cliënt.  De bedoeling is om op een laagdrempelige manier regelmatig en met ‘goesting’ te bewegen.

Hij werkt hoofdzakelijk via algemene spierversterkende en  krachtgerichte oefeningen om zo sterker en energieker te worden.

Hij weet op een luchtige, enthousiaste en toegankelijke manier zijn cliënten te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen.

Hij geeft veel aandacht aan de juiste techniek en houding tijdens het uitvoeren van de oefeningen, welke enerzijds heel belangrijk zijn om blessures te voorkomen (zowel tijdens het sporten als in het dagelijkse leven) en anderzijds om progressie te boeken.

Tijdens de eerste ontmoeting wordt er onderling bekeken welke de persoonlijke voorkeuren en interesses van de cliënt zijn.  Er wordt gewerkt in sessies van 30 of 60 minuten; individuele begeleiding, duobegeleiding of groepstrainingen (max 6 personen op maandagavond, woensdagvoormiddag, donderdagavond en zaterdagmorgen).  De workouts vinden plaats in de ruime sportruimte (tweede verdiep) van praktijk Salutem.  Hopelijk tot gauw!

 

Christ’l Willems

Christ’l Willems is verpleegkundige en heeft zich gespecialiseerd in het aanleren van hartcoherentie. In een 5-tal sessies leert zij je op een onderbouwde en duidelijke manier hoe deze ademhalingstechniek jouw zenuwstelsel tot rust kan brengen, wat je levenskwaliteit en gezondheid enorm ten goede komt. Via haar website vind je alle info over Christ’l en haar werk als hartcoherentiecoach.

Praktijk Salutem © 2024 Alle rechten voorbehouden.