Visie

ONZE VISIE OP GEZONDHEID

Gezondheid is een toestand van welbevinden, het is een evenwicht op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Ziekte is een signaal van ons lichaam dat er iets uit evenwicht is. Het is normaal dat we af en toe uit evenwicht gaan, net dat helpt ons om te groeien en te leren.

Als we luisteren naar de signalen van ons lichaam, en zoeken wat de oorzaak is van een klacht, dan hoeft ons lichaam geen hardere signalen te geven en komen we terug in balans.

Als we de signalen van ons lichaam echter constant onderdrukken, zal ons lichaam andere signalen geven en ernstigere ziekten ontwikkelen.

Ons lichaam heeft een heel groot zelf-genezend vermogen en zal er alles aan doen om zichzelf zo gezond mogelijk te houden. Alleen werken wij ons lichaam soms enorm tegen door bijvoorbeeld verkeerde voeding te eten, te weinig te bewegen, te weinig te rusten, te werken in een omgeving die niet bij ons past, foute gedachtenpatronen te hanteren die ons chronische stress bezorgen…

Jouw lichaam is je beste dokter. Ik wil je vaardigheden, tools en kennis aanreiken om opnieuw de signalen va je lichaam te leren herkennen en terug op je lichaam te leren vertrouwen. Zo kan je jouw klachten als wegwijzer gebruiken om je gezondheid terug in balans te brengen, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

ONZE DRIJFVEER

Omdat ik geloof dat iedereen uniek en waardevol is en gemaakt is om zijn/haar potentieel in de wereld te zetten. Omdat ik geloof dat we gemaakt zijn om gezond te zijn. Daarom weet ik dat ons lichaam enorm krachtig is en een groot zelfgenezend vermogen heeft. Ons eigen lichaam is onze beste dokter. Het geeft ons signalen als er ergens iets uit evenwicht is.

Ik geloof dat ons leven het beste met ons voor heeft en dat het ons de weg wijst om de beste versie van onszelf te worden, als wij de juiste omstandigheden daarvoor creëren. Ik geloof in de natuur als grote inspiratiebron om gezond gezond te zijn.

Als arts ondersteun ik je om de taal van je lichaam terug beter te leren begrijpen. Ik ondersteun je om je eigen dokter te worden. Ik reik je bruikbare tools aan zodat jij je eigen ideale omstandigheden kan leren kennen en creëren om terug gezond gezond te zijn.

 

Praktijk Salutem © 2024 Alle rechten voorbehouden.